Vergoeding

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaat niet ten koste van uw eigen risico.

Oefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering! Ook behandeling aan huis mogelijk.
Een verwijzing is niet noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen.

Zie voor vergoeding per zorgverzekeraar de website independer.

Indien de behandeling niet door de zorgverzekeraar vergoed wordt gelden de volgende tarieven:

Reguliere zitting in de praktijk € 40,00 ( 30 minuten).
Behandeling aan huis € 52,50 (30 minuten).
Adem en ontspanning methode van Dixhoorn € 40,00 per 30 minuten, in overleg langere behandeling mogelijk.

Aanvullende informatie:
Er bestaat bij veel mensen verwarring over de eigen bijdrage. De eigen bijdrage geldt alleen voor vergoedingen uit de basisverzekering. Omdat oefentherapie uit de aanvullende verzekering wordt vergoed, hoeft u dus geen eigen bijdrage te betalen.

Echter, hierop is één uitzondering: indien u een chronische indicatie* heeft voor oefentherapie, worden de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed, vanaf de 21e behandeling uit de basisverzekering. Vanaf dat moment geldt de eigen bijdrage wel.

*Chronische indicatie

Ook over de chronische indicatie bestaan veel misverstanden. Wij krijgen hier veel vragen over. Om voor een chronische indicatie in aanmerking te komen, moet u voldoen aan de volgende voorwaarden:

Uw aandoening komt voor op de chronische lijst. Dit is een lijst met aandoeningen die door de overheid als chronisch zijn vastgesteld. De zorgverzekeraars hanteren deze lijst. Staat uw aandoening niet op deze lijst, dan komt u niet voor een chronische indicatie in aanmerking.
U heeft voor de aandoening, die op bovenstaande lijst voorkomt, een schriftelijke verwijzing van een specialist of huisarts. De specialist of huisarts stelt de aandoening vast. Dit wordt niet gedaan door de oefentherapeut.

Per 1 januari 2018 worden de eerste 12 behandelingen oefentherapie bij artrose aan heup of knie vanuit de basisverzekering vergoed.